More Consulting

Λύσεις από ανθρώπους που ξέρουν καλά το επιχειρείν και άλλους ειδικούς

Η ίδρυση εταιρείας στη Ρουμανία είναι η σωστή επιλογή για αυτούς που θέλουν να μπουν σε μία δυναμική αγορά και να επωφεληθούν από το φορολογικό της σύστημα (ως και 1-3%), τη δυναμική της οικονομία και τις ακόμη ισχύροτερες προοπτικές περαιτέρω ανόδου της!

Η MORE Consulting προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεστε (One Stop Shop) και σας παραδίδει μία εταιρεία σωστά δημιουργημένη, με προσοχή στις λεπτομέρειες, προσαρμοσμένη στις σημερινές και μελλοντικές σας ανάγκες, βασισμένη στο εξαιρετικά ευνοϊκό φορολογικό σύστημα της Ρουμανίας.

10 λόγοι για να ιδρύσετε την εταιρεία σας στη Ρουμανία

 • Μία από τις χαμηλότερες φορολογίες στην Ευρώπη
 • Χώρα που δεν είναι στη μαύρη λίστα της Ελληνικής Εφορίας για φορολογικούς παραδείσους, όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος κλπ
 • Ευελιξία σε θέματα ιδιοκτησίας εταιρείας
 • Απόλυτη προστασία μετόχου
 • Η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη την περίοδο 2014 – 2023
 • Στις πρώτες χώρες σε ανάπτυξη στην Ευρώπη την περίοδο 2024 – 2030

Μάθετε περισσότερα

Η φορολογία της εταιρείας σας στη Ρουμανία

 • 1% φορολογία επί των εσόδων, για έσοδα έως 60.000
 • 3% φορολογία επί των εσόδων, για έσοδα από 60.001 ως 500.000 Ευρώ
 • (Εξαίρεση οι προγραμματιστές και κάποια άλλα ΚΑΔ, με φορολογία 3% επί των εσόδων από 1 ως και 500.000 Ευρώ)
 • 8% φόρος μερίσματος
 • Χωρίς προκαταβολές φόρου, υποχρεωτική ασφάλιση μετόχου και άλλες επιβαρύνσεις

Μάθετε περισσότερα

Ίδρυση εταιρείας Ρουμανία - Υπεύθυνα, γρήγορα και εύκολα

Ίδρυση εταιρείας υπεύθυνα, γρήγορα και εύκολα

Αναλαμβάνουμε την ίδρυση της εταιρείας σας στη Ρουμανία, μόνο με δύο υπογραφές, σε 3 – 5 εργάσιμες ημέρες. Σχεδιάζουμε τη σωστή δομή της εταιρείας από την αρχή, σας παρέχουμε προαιρετικές συμβουλές με βάση την εμπειρία μας και προετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα έγγραφα που χρειάζονται για την ίδρυσή της, λύνοντας προκαταβολικά και πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Οργανώνουμε μαζί τα πάντα προκαταβολικά

Η κατοχύρωση του ονόματος της εταιρείας σας, η προετοιμασία του καταστατικού με βάση τις επιθυμίες σας, οι κωδικοί ΚΑΔ που σας ταιριάζουν, αλλά και η ίδρυση της εταιρείας σας θα έχουν γίνει πριν φτάσετε στο Βουκουρέστι! Η μεγάλη μας εμπειρία και οι εξειδικευμένοι δικηγόροι και λογιστές της ομάδας μας φροντίζουν για κάθε λεπτομέρεια, για να είναι όλα όπως τα θέλετε τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Είστε έτοιμοι σε ελάχιστες ώρες

Έχουμε τα πάντα έτοιμα και οργανωμένα προκαταβολικά, έτσι ώστε όταν φτάσετε στο Βουκουρέστι μέσα σε λίγες ώρες να έχετε ολοκληρώσει τόσο τις υπογραφές για το άνοιγμα των προσωπικών σας και εταιρικών λογαριασμών, όσο και για την ηλεκτρονική σας υπογραφή, το ρουμανικό σας ΑΦΜ και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αφού παραλάβουμε τα έγγραφα της νέας σας εταιρείας, θα φροντίσουμε να τα λάβετε και εσείς το συντομότερο δυνατό.

Στα ελληνικά

Χρήση της Ελληνικής γλώσσας σε κάθε βήμα. Συνεργαζόμαστε μόνο με πιστοποιημένους, πολύπειρους μεταφραστές της Ελληνικής γλώσσας.

Και εξ αποστάσεως

Αν θέλετε να κάνετε τα πάντα από απόσταση, μπορούμε επίσης να το κανονίσουμε, με εξαίρεση την επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα, που είναι υποχρεωτική!

Σκέφτεστε σοβαρά τη Ρουμανία;

Κλείστε μία δωρεάν online ενημερωτική συνάντηση

κλειστε συναντηση

Εξατομικευμένες λύσεις με βάση τις δικές σας ανάγκες

Προετοιμάζουμε το καταστατικό της εταιρείας με βάση τις ανάγκες σας και με τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που θα μας ζητήσετε. Αν δεν τους γνωρίζετε ήδη, μπορείτε να μας δώσετε τα αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν και θα τους εντοπίσουμε εμείς, υποβάλλοντάς τους σε εσάς προς έγκριση. Επίσης προσφέρουμε και δωρεάν συμβουλές για τη σωστή επιλογή της έδρας που σας χρειάζεται, αλλά και ακόμη περισσότερα, όπως: Επιπλέον ΚΑΔ, ή άλλα στοιχεία που θα κάνουν την εταιρεία σας να λειτουργεί πιο εύκολα στο μέλλον.

Εξατομικευμένες λύσεις - Ίδρυση Εταιρείας στη Ρουμανία

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

 • Συγγραφή του καταστατικού σύμφωνα με τις ανάγκες σας και χρήσιμες συμβουλές από τους έμπειρους συνεργάτες μας.
 • Έκδοση του κωδικού VIES για την εταιρεία σας, μετά την ίδρυσή της.
 • Καθοδήγηση για την εξοικείωση με τη χρήση του e-banking.
 • Δημιουργία των πρώτων σας τιμολογίων.
 • Συγγραφή του πρώτου σας δανειακού συμβολαίου με το οποίο ο μέτοχος θα δανείσει χρήματα στην εταιρεία (ένα πολύ χρήσιμο και νόμιμο φορολογικό εργαλείο, για το οποίο συνήθως κανείς δεν σας λέει τίποτε).
Υποστήριξη - Ίδρυση Εταιρείας - Ρουμανία

Είμαστε δίπλα σας και μετά την ίδρυση της εταιρείας

Μετά την ίδρυση της εταιρείας σας, μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς! Όπως βεβαιώνουν εκατοντάδες πελάτες μας, είτε θα σας δώσουμε λύσεις σε όσα θέματα προκύψουν, είτε θα συνεργαστούμε με τους σωστούς ειδικούς και θα σας προσφέρουμε τις λύσεις που θα μας υποδείξουν. Επίσης σας καθοδηγούμε για το πώς να εκδώσετε τα πρώτα σας τιμολόγια, να προετοιμάσετε τα αναγκαία έγγραφα που θα χρειαστεί να εκδώσετε και πώς να συνεργαστείτε με το λογιστικό γραφείο. Ακόμη είμαστε εδώ για να αναλύσουμε μαζί και να δομήσουμε σωστά κάθε νέα σας ιδέα και αλλαγή του αρχικού πλάνου.

Είμαστε στο πλευρό σας για χρόνια και όχι απλά στο ξεκίνημα αυτού του νέου επιχειρηματικού βήματος!

 • Σας υποστηρίζουμε στη διαδικασία για την έκδοση άδειας παραμονής στη Ρουμανία (για Ευρωπαίους πολίτες).
 • Επίλυση των τυχόν πρώτων προβλημάτων που θα προκύψουν και επεξήγησή τους στα Ελληνικά.
 • Υποστήριξη για τη ολοκλήρωση όλων των άλλων διαδικασιών που θα σας επιτρέψουν να λειτουργείτε εύκολα την εταιρεία σας.

Έχουμε τις απαντήσεις και τις λύσεις που χρειάζεστε

επικοινωνια

Φροντίζουμε να είστε συνεχώς ενημερωμένοι

Κάθε χρόνο σας στέλνουμε τον Ετήσιο Οδηγό για το πώς επιχειρούμε στη Ρουμανία και πώς λειτουργούμε την εταιρεία μας, ο οποίος περιλαμβάνει κάθε βήμα που χρειάζεται να γνωρίζετε για να λειτουργήσετε σωστά και με επάρκεια την εταιρεία σας, το πώς θα χειριστείτε διάφορες καταστάσεις ως διαχειριστής, τα πάντα για τις τράπεζες και το τι ζητάνε, όλες τις πληροφορίες για τη φορολογία καθώς και ό,τι άλλο χρειάζεται να έχετε υπόψη σας. Οι πελάτες μας θεωρούν αυτόν τον Οδηγό ως «μοναδικό στο είδος του, εξαιρετικά χρήσιμο».

Ίδρυση εταιρείας Ρουμανία - Ενημέρωση

Τριμηνιαίο Newsletter

Με τα νέα της Ρουμανίας και περισσότερες πληροφορίες για το επιχειρηματικό περιβάλλον, φορολογικά θέματα και άλλα.

Ευρωπαϊκά προγράμματα

Ενημέρωση για τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα που σας αφορούν, χωρίς επιπλέον κόστος.

Συχνές ερωτήσεις για την ίδρυση εταιρείας στη Ρουμανία

Πόσο εύκολα μπορώ να ιδρύσω μία εταιρεία στη Ρουμανία;

Σε συνεργασία με την εταιρεία μας όλα θα γίνουν εύκολα, γρήγορα, απλά και με απόλυτη προσήλωση στην εφαρμογή των νόμων. Σημασία έχει να μη έχετε χρέη στο Ρουμανικό δημόσιο.

Τι τραπεζικές επιλογές θα έχω;

30+ τράπεζες από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες + Ελληνικές + Ρουμανικές. Το βασικό στοιχειο του τραπεζικού συστήματος είναι η σταθερότητά του, με τις καταθέσεις να είναι πλέον περίπου 50% μεγαλύτερες των δανείων!

Πώς θα διασφαλίσω ότι θα μπορώ να αγοράζω και να πουλώ εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς προβλήματα και χρέωση ΦΠΑ;

Επιλέγοντας τη σωστή έδρα, εκδίδοντας κωδικό VIES και στη συνέχεια παίρνοντας και κωδικό ΦΠΑ, προσθέτοντας φυσικά και τους αντίστοιχους ΚΑΔ που απαιτούνται, με βάση το αντικείμενο της δουλειάς σας + τη δικιά μας καθοδήγηση.

Τι είδους έδρα θα μου παρέχετε;

Δεν προσφέρουμε έδρες «σε γραφείο μαζί με άλλους 1.000». Επιλέγουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας κανονικά γραφεία και υπαρκτούς χώρους για την άσκηση της δραστηριότητάς τους.

Υπάρχουν άλλα κρυφά φορολογικά κόστη;

Όχι! Στη Ρουμανία δεν είναι υποχρεωτικές οι ασφαλιστικές εισφορές για τον μέτοχο εταιρείας, η ΕΠΕ που θα ιδρύσετε δεν θα πληρώσει προκαταβολή φόρου, δεν υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης, ΓΕΜΗ κλπ. Θα πληρώσετε τον εταιρικό φόρο και φόρο μερίσματος, αν θέλετε να πάρετε μέρισμα. Απλά και ξεκάθαρα.

Δημιουργήστε τη νέα σας εταιρεία στη Ρουμανία

επικοινωνια

Κατεβάστε δωρεάν το πλήρες ενημερωτικό μας υλικό:

1. Η φορολόγηση εταιρείας στη Ρουμανία με όλες τις λεπτομέρειες

2. Αναλυτικά τα κόστη ίδρυσης και διατήρησης εταιρείας στη Ρουμανία

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε στην Πολιτική Τήρησης Απορρήτου της εταιρείας μας